مشاوره روانشانسي ذهن نو
مركز مشاوره ذهن نو برترين مركز مشاوره روانشناسي در زمينه هاي مختلف روانشناسي از جمله مشاوره خانواده، ازدواج، كودك، طلاق، خيانت، نوجوان، بلوغ، جنسي و سكس تراپي ، ترك اعتياد، اختلات رواني و شخصيت و ... مي باشد.

دروغگويي در نوجوان براي والدين موضوع نگران‌كننده‌اي است كه به دنبال راه‌حلي براي توقف آن مي‌گردند. وقتي كسي دروغ مي‌گويد به معناي آن است كه چيزي را پنهان مي‌كند و با توجه به اينكه نوجواني سن بحراني است اين پنهان‌كاري براي بسياري از والدين نگران‌كننده است.

دروغ‌گويي نوجوان در اكثر مواقع به دليل ترس آن‌ها از بدرفتاري پدرومادر ايجاد مي‌شود و به همين خاطر بهترين راهكار براي مبارزه با آن اين است كه به فرزندتان اطمينان بدهيد همواره او را دوست داريد و براي افكارش احترام قائل هستيد. اما اگر احساس مي‌كنيد دروغ‌گويي باعث شده رابطه شما با يكديگر دچار مشكل شود و يا اين موضوع در فرزند شما تبديل به يك عادت شده كه نمي‌توانيد جلوي آن را بگيريد بهتر است در اين زمينه مشاوره نوجوان بگيريد.

منبع: دروغگويي در نوجوان را چگونه درمان كنيم؟

دروغگويي در نوجوان

دروغگويي در نوجوان يكي از رفتارهاي شايعي است كه دير يا زود با آن مواجه خواهيد شد. در واقع اين رفتار روند رشدي محسوب مي‌شود كه شما بايد برخورد صحيح با آن را آموزش ببينيد. در ادامه ابتدا دلايل دروغگويي در نوجوان را معرفي كرديم تا در برخورد با آن‌ها رفتار مناسب تري داشته باشيد.

دلايل دروغگويي در نوجوان

دروغ‌گويي با توجه به شرايطي كه نوجوان در آن قرار دارد و همين‌طور نوع دروغي كه مي‌گويد مي‌تواند دلايل مختلفي داشته باشد و اين مهم‌ترين وظيفه شما به‌عنوان والدين است كه با گوش دادن به صحبت‌هاي فرزندتان دلايل دروغ‌گويي را پيدا كنيد. به خاطر داشته باشيد كه نيمي از مسير از بين بردن دروغ‌گويي پيدا كردن دلايل است. ازجمله معمول‌ترين دلايل براي دروغ‌گويي نوجوان مي‌توان به موارد زير اشاره كرد.

ترس از بدرفتاري والدين

اصلي‌ترين دليل دروغ‌گويي در تمام سنين اين است كه از پيامد حقيقت ترس داريم. براي مثال نوجواني كه راجع به استفاده از سيگار يا حتي يك نمره امتحاني بد به شما دروغ مي‌گويد احساس مي‌كند با گفتن حقيقت پيامدهاي منفي بسياري در انتظار او هستند، به همين دليل راه ساده‌تر (از نظر خودش) يعني دورغگويي را انتخاب مي‌كند.

دروغگويي در نوجوان براي توجيه رفتار اشتباه

گاهي اوقات نوجوانان دوست ندارند بپذيرند رفتار آن‌ها اشتباه بوده و يا به اين مسئله در حضور ديگران اعتراف كنند. زيرا اين موضوع غرور و اعتمادبه‌نفس آن‌ها را دچار مشكل مي‌كند و به همين خاطر دست به دروغ‌گويي يا پنهان‌كاري مي‌زنند.

پوشاندن ضعف‌ها

نوجواني بازه سني است كه فرد تلاش مي‌كند تا خود را به‌عنوان يك بزرگ‌سال به جامعه معرفي كند و قضاوت ديگران راجع به او اهميت بسياري پيدا مي‌كند. به همين خاطر سعي مي‌كنند ضعف‌هايشان را از ديگران پنهان كنند و يا با دروغ خود را تواناتر از آنچه هستند به اطرافيان نشان دهند. به همين خاطر است كه گاهي اوقات در جمع دوستان و همسالان يا براي والدينشان داستان‌هايي تعريف مي‌كنند كه چندان واقعيت ندارد.

دروغگويي در نوجوان براي حفظ استقلال

گاهي اوقات دروغ‌گويي نوجوان به اين خاطر است كه آن‌ها مي‌خواهند استقلال خود را حفظ كنند. تصور اينكه اگر حقيقت را بگويند شما آن‌ها را محدود مي‌كنيد و يا حتي بي هيچ دليلي فقط براي اينكه سر از كارشان درنياوريد دروغ مي‌گويند.

دفاع از دوستان

گروه دوستان در سنين نوجواني اهميت بسياري دارد. و دفاع از آن‌ها نيز به همين اندازه براي نوجوان مهم است. به همين خاطر گاهي آن‌ها راجع به دوستان خود، رفتار آن‌ها و همين‌طور ميزان ارتباطي كه با يكديگر دارند به والدينشان دروغ مي‌گويند. 

جلوگيري و برخورد با دروغگويي در نوجوان

بزرگ‌ترين سؤالي كه براي والدين ايجاد مي‌شود اين است كه در مقابل دروغ‌گويي نوجوان بايد چطور واكنش نشان دهند. واكنش‌هاي تند باعث مي‌شوند رابطه شما و فرزندتان دچار تنش شود و از سوي ديگر ناديده گرفتن اين رفتار نيز باعث خواهد شد تا فرزندتان به دروغ‌گويي ادامه دهد. ازجمله نكاتي كه بايد به آن توجه داشته باشيد مي‌توان به اين موارد اشاره كرد.

🔸الگوي خوبي براي فرزندتان باشيد

اگر مي‌خواهيد مطلبي را به فرزندتان يا هر فرد ديگري آموزش دهيد در اولين قدم بايد خودتان آن را رعايت كنيد. به خاطر داشته باشيد كه اطرافيان و به‌خصوص نوجوانان بيش از آنكه از صحبت‌هاي شما چيزي ياد بگيرند از رفتارتان آموزش مي‌بينند. به همين خاطر اگر مي‌خواهيد دروغ‌گويي در نوجوان را از بين ببريد در اولين قدم خودتان دروغ نگوييد.

🔸فرزندتان را بي‌قيدوشرط دوست داشته باشيد

اگر فرزندتان از ترس تنبيه يا از دست دادن محبت شما دروغ مي‌گويد، احتمالاً به اين خاطر است كه او احساس مي‌كند در غير اين صورت شما او را دوست نخواهيد داشت. براي برطرف كردن اين تصور در نوجوان سعي كنيد هميشه با رفتار و كلامتان به او نشان دهيد كه هر اتفاقي بيفتد و هر خطايي هم بكند بازهم به‌عنوان فرزندتان او را دوست داريد و از وي حمايت مي‌كنيد. البته اين به معناي آن نيست كه هرگز پيامد رفتار بد فرزندتان را به او نشان ندهيد اما بحث بر سر نوع نشان دادن اين پيامد و شدت رفتار شماست.

🔸دلايل دروغ گفتن را پيدا كنيد

با بررسي چند نمونه از دروغ‌هاي فرزندتان سعي كنيد دلايل وي را براي اين كار پيدا كنيد. با خودتان به اين سؤال پاسخ دهيد كه او بيشتر در چه مواقعي دروغ مي‌گويد و از اين كار چه منظوري دارد؟ آيا او مي‌خواهد ناتواني‌هاي خود را پنهان كند و يا از واكنش شما نگران است؟ هنگامي‌كه اين دلايل را پيدا كرديد توانايي بيشتري براي كنترل فضا و تغيير شرايط خواهيد داشت.

🔸از رفتار تند خودداري كنيد

هنگامي‌كه متوجه دروغ بودن صحبت‌هاي فرزندتان مي‌شويد سعي كنيد تا جاي ممكن اين موضوع را به روي او نياوريد و يا از رفتار تند با وي خودداري كنيد. نوجواني بازه سني است كه فرزند شما نسبت به نوع رفتارتان بسيار حساس است. آن‌ها به‌سرعت در مقابل رفتار تند واكنش نشان مي‌دهند و اين مي‌تواند باعث شود نه‌تنها چيزي از رفتار شما ياد نگيرند بلكه رابطه‌تان نيز دچار مشكل شود. اگر احساس مي‌كنيد شرايط به‌گونه‌اي است كه مي‌بايست به او نشان دهيد متوجه دروغش شده‌ايد بهتر است اين كار را با آرامش و يا در فضاي خنده و شوخي انجام دهيد.

🔸 در برخورد با دروغگويي در نوجوان جوش نياريد در عوض قاطعانه برخورد كنيد

اگر دروغ فرزندتان مشخص شد، قطعا بايد واكنشي نشان دهيد. اما خونسردي خود را حفظ كنيد. به جاي پرخاش قوانين تعيين كنيد. قوانين باعث مي شوند كه او بداند در صورت تخطي مجازاتي در پيش دارد. اين مجازات ها بايد متناسب با خطاي نوجوان باشند. همچنين در نظر بگيريد كه نوجوان دروغ مي‌گويد تا بتواند از سرزنش، نصيحت ها و دعواهاي شما بگريزد. پس به خود نيز بنگريد. اگر مسبب دروغ شما بوديد بهتر است صادقانه با او صحبت كرده و سهم خود را بپذيريد. تعيين اين مرزها به كمك روانشناس بسيار آسان تر خواهد بود.

🔸 به دنبال مچ گيري نباشيد

متاسفانه خيلي از والدين وقتي متوجه دروغ نوجوان شان مي‌شوند با ترفندهاي مختلف سعي در اعتراف گرفتن يا مچ گيري او دارند. بر عكس تظاهر به بي اطلاعي از دروغ هم كار شايستي نيست. اينگونه نوجوان به اين باور مي رسد كه دروغ‌هايش هرگز پيامدي نخواهند داشت. خيلي اوقات اين والدين هستند كه دروغگويي در نوجوان را تقويت مي‌كنند. پس حتما بايد در مورد روش تربيتي خود با روانشناسان مشورت نماييد.

براي مثال مي‌توانيد هنگام آگاهي از دروغ نوجوان، با او در اين باره صحبت كنيد. او را مطمئن كنيد كه تنبيه و مجازات نخواهد شد، سپس علت اين رفتارش را بپرسيد. به او نشان دهيد كه هميشه و هر جايي پشتيبان و حامي او هستيد و نيازي به دروغگويي نيست. اما با تكرار دروغ حتما تنبيه خواهد شد.

🔸 او را دروغگو خطاب نكنيد

دروغگويي در نوجوان ارتباطي با شخصيت او ندارد. پس رفتار دروغگويي را به شخصيت او ارتباط ندهيد. ارتباط دادن دروغگويي به شخصيت، او را دروغگوتر خواهد كرد. پس شما هر چقدر كه از اين روش براي توقف دروغگويي در نوجوان خود استفاده كنيد به نتيجه دلخواه نخواهيد رسيد.

🔸 براي شنيدن حقيقت آماده شويد

فرزند شما در هر سني كه باشيد، باز هم نياز به توجه و تاييدتان دارد. پس اگر نياز به تاييد او به خطر بيافتد، احتمال دروغگويي در نوجوان بيشتر مي‌شود. پس خيلي اوقات نوجوان براي ناراحت نكردن والدين هم كه شده، شروع به دروغگويي مي كند. دروغگويي در نوجوان با هدف از دست ندادن تاييد والدين بسيار رايج است.

🔸 نسبت به حرف هايش علاقه نشان دهيد

همانطور كه گفتيم دريافت توجه و محبت براي نوجوان بسيار اهميت دارد. گوش دادن به حرف ها و حتي روزمرگي هاي نوجوان نيز راهي براي نشان دادن توجه تان است. پس به حرف هاي نوجوان بدون قضاوت گوش دهيد. هرگز از سرزنش و تحقير براي آموزش استفاده نكنيد. چنين رفتاري باعث دور شدن هر چه بيشتر او خواهد شد. در نتيجه به جاي زدن حرف هاي دلش، شروع به دروغگويي مي كند تا ديگر سرزنش نشود.

🔸از يك مشاور كمك بگيريد

تربيت نوجوان يكي از سخت‌ترين وظايفي است كه والدين بر عهده دارند و گاهي اوقات واقعاً نمي‌دانيم چطور بايد در مقابل آن‌ها واكنش نشان دهيم. دروغ‌گويي نوجوان نيز يكي از چالش‌هاي جدي در رابطه ميان شما و فرزندتان است كه بايد به آن توجه داشته باشيد. به همين خاطر شايد بهتر باشد در اين شرايط از يك متخصص روانشناسي نوجوان كمك بگيريد. مشاورين با توجه به تخصص و تجربه‌اي كه در برخورد با نوجوانان دارند به‌خوبي مي‌توانند به شما در جهت جلوگيري از اين شرايط كمك كنند. 

سخن آخر

با توجه به گفته هايمان دروغگويي در نوجوان حاصل روش تربيتي غلط و احتمالا مشكلات مربوط به دوران نوجواني است. دروغگويي در نوجوان روزي شروع شده است و در ادامه عوامل ديگر موجب تقويت و ادامه دار شدنش گشته‌اند. والدين آگاه پيش از هر چيز به دنبال نقش خود در اين مساله هستند و با مطالعه و مشورت راهي براي برخورد با دروغگويي در نوجوان پيدا مي‌كنند. پس هرگز از روبرو شدن با دروغگويي در نوجوان نترسيد. شما براي رشد و تربيت فرزندتان هنوز بايد وقت و انرژي صرف كنيد.

پس براي جلوگيري از دروغگويي در نوجوان حتما با روانشناسان خانواده و نوجوان مشورت نماييد. مشاوران با ارائه آموزش هاي لازم به والدين و ايجاد ارتباط مثبت با نوجوان به شما در جهت بهبود روابط و از بين بردن تنش هاي خانوادگي كمك مي‌كنند.

براي دريافت مشاوره در زمينه دروغگويي در نوجوان مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن هاي ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگيريد.

 

سؤالات متداول

چرا نوجوانان دروغ مي‌گويند؟

ترس از رفتار والدين، پنهان كردن ناتواني‌ها و يا دفاع از دوستان از مهم‌ترين دلايلي هستند كه باعث دروغ‌گويي نوجوان مي‌شوند.

چطور به فرزندم نشان بدهم متوجه دروغ‌گويي او شده‌ام؟

تا جاي ممكن اين كار را بدون خشم و بدرفتاري انجام دهيد. اگر احساس مي‌كنيد شرايط به‌گونه‌اي است كه بايد اين موضوع را به فرزندتان نشان دهيد سعي كنيد تا جاي ممكن با آرامش و يا شوخي و خنده اين كار را انجام دهيد.

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/4/1  ] [ ۱۷ ] [ newmiind ] [ ]

دروغگويي در نوجوان براي والدين موضوع نگران‌كننده‌اي است كه به دنبال راه‌حلي براي توقف آن مي‌گردند. وقتي كسي دروغ مي‌گويد به معناي آن است كه چيزي را پنهان مي‌كند و با توجه به اينكه نوجواني سن بحراني است اين پنهان‌كاري براي بسياري از والدين نگران‌كننده است. دروغ‌گويي نوجوان در اكثر مواقع به دليل ترس آن‌ها از بدرفتاري پدرومادر ايجاد مي‌شود و به همين خاطر بهترين راهكار براي مبارزه با آن اين است كه به فرزندتان اطمينان بدهيد همواره او را دوست داريد و براي افكارش احترام قائل هستيد. اما اگر احساس مي‌كنيد دروغ‌گويي باعث شده رابطه شما با يكديگر دچار مشكل شود و يا اين موضوع در فرزند شما تبديل به يك عادت شده كه نمي‌توانيد جلوي آن را بگيريد بهتر است در اين زمينه مشاوره نوجوان بگيريد.

منبع : دروغگويي در نوجوان را چگونه درمان كنيم

دلايل دروغگويي در نوجوان

دروغ‌گويي با توجه به شرايطي كه نوجوان در آن قرار دارد و همين‌طور نوع دروغي كه مي‌گويد مي‌تواند دلايل مختلفي داشته باشد و اين مهم‌ترين وظيفه شما به‌عنوان والدين است كه با گوش دادن به صحبت‌هاي فرزندتان دلايل دروغ‌گويي را پيدا كنيد. به خاطر داشته باشيد كه نيمي از مسير از بين بردن دروغ‌گويي پيدا كردن دلايل است. ازجمله معمول‌ترين دلايل براي دروغ‌گويي نوجوان مي‌توان به موارد زير اشاره كرد:

 

 

ترس از بدرفتاري والدين

اصلي‌ترين دليل دروغ‌گويي در تمام سنين اين است كه از پيامد حقيقت ترس داريم. براي مثال نوجواني كه راجع به استفاده از سيگار يا حتي يك نمره امتحاني بد به شما دروغ مي‌گويد احساس مي‌كند با گفتن حقيقت پيامدهاي منفي بسياري در انتظار او هستند، به همين دليل راه ساده‌تر (از نظر خودش) يعني دورغگويي را انتخاب مي‌كند.

دروغگويي در نوجوان براي توجيه رفتار اشتباه

گاهي اوقات نوجوانان دوست ندارند بپذيرند رفتار آن‌ها اشتباه بوده و يا به اين مسئله در حضور ديگران اعتراف كنند. زيرا اين موضوع غرور و اعتمادبه‌نفس آن‌ها را دچار مشكل مي‌كند و به همين خاطر دست به دروغ‌گويي يا پنهان‌كاري مي‌زنند.

پوشاندن ضعف‌ها

نوجواني بازه سني است كه فرد تلاش مي‌كند تا خود را به‌عنوان يك بزرگ‌سال به جامعه معرفي كند و قضاوت ديگران راجع به او اهميت بسياري پيدا مي‌كند. به همين خاطر سعي مي‌كنند ضعف‌هايشان را از ديگران پنهان كنند و يا با دروغ خود را تواناتر از آنچه هستند به اطرافيان نشان دهند. به همين خاطر است كه گاهي اوقات در جمع دوستان و همسالان يا براي والدينشان داستان‌هايي تعريف مي‌كنند كه چندان واقعيت ندارد. براي آشنايي با ساير علل مخفي كاري نوجوان كليك كنيد.

دروغگويي در نوجوان براي حفظ استقلال

گاهي اوقات دروغ‌گويي نوجوان به اين خاطر است كه آن‌ها مي‌خواهند استقلال خود را حفظ كنند. تصور اينكه اگر حقيقت را بگويند شما آن‌ها را محدود مي‌كنيد و يا حتي بي هيچ دليلي فقط براي اينكه سر از كارشان درنياوريد دروغ مي‌گويند.

دفاع از دوستان

گروه دوستان در سنين نوجواني اهميت بسياري دارد. و دفاع از آن‌ها نيز به همين اندازه براي نوجوان مهم است. به همين خاطر گاهي آن‌ها راجع به دوستان خود، رفتار آن‌ها و همين‌طور ميزان ارتباطي كه با يكديگر دارند به والدينشان دروغ مي‌گويند.

جلوگيري و برخورد با دروغگويي در نوجوان

بزرگ‌ترين سؤالي كه براي والدين ايجاد مي‌شود اين است كه در مقابل دروغ‌گويي نوجوان بايد چطور واكنش نشان دهند. واكنش‌هاي تند باعث مي‌شوند رابطه شما و فرزندتان دچار تنش شود و از سوي ديگر ناديده گرفتن اين رفتار نيز باعث خواهد شد تا فرزندتان به دروغ‌گويي ادامه دهد. ازجمله نكاتي كه بايد به آن توجه داشته باشيد مي‌توان به اين موارد اشاره كرد:

الگوي خوبي براي فرزندتان باشيد

اگر مي‌خواهيد مطلبي را به فرزندتان يا هر فرد ديگري آموزش دهيد در اولين قدم بايد خودتان آن را رعايت كنيد. به خاطر داشته باشيد كه اطرافيان و به‌خصوص نوجوانان بيش از آنكه از صحبت‌هاي شما چيزي ياد بگيرند از رفتارتان آموزش مي‌بينند. به همين خاطر اگر مي‌خواهيد دروغ‌گويي در نوجوان را از بين ببريد در اولين قدم خودتان دروغ نگوييد.

فرزندتان را بي‌قيدوشرط دوست داشته باشيد

اگر فرزندتان از ترس تنبيه يا از دست دادن محبت شما دروغ مي‌گويد، احتمالاً به اين خاطر است كه او احساس مي‌كند در غير اين صورت شما او را دوست نخواهيد داشت. براي برطرف كردن اين تصور در نوجوان سعي كنيد هميشه با رفتار و كلامتان به او نشان دهيد كه هر اتفاقي بيفتد و هر خطايي هم بكند بازهم به‌عنوان فرزندتان او را دوست داريد و از وي حمايت مي‌كنيد. البته اين به معناي آن نيست كه هرگز پيامد رفتار بد فرزندتان را به او نشان ندهيد اما بحث بر سر نوع نشان دادن اين پيامد و شدت رفتار شماست.

دلايل دروغ گفتن را پيدا كنيد

با بررسي چند نمونه از دروغ‌هاي فرزندتان سعي كنيد دلايل وي را براي اين كار پيدا كنيد. با خودتان به اين سؤال پاسخ دهيد كه او بيشتر در چه مواقعي دروغ مي‌گويد و از اين كار چه منظوري دارد؟ آيا او مي‌خواهد ناتواني‌هاي خود را پنهان كند و يا از واكنش شما نگران است؟ هنگامي‌كه اين دلايل را پيدا كرديد توانايي بيشتري براي كنترل فضا و تغيير شرايط خواهيد داشت.

از رفتار تند خودداري كنيد

هنگامي‌كه متوجه دروغ بودن صحبت‌هاي فرزندتان مي‌شويد سعي كنيد تا جاي ممكن اين موضوع را به روي او نياوريد و يا از رفتار تند با وي خودداري كنيد. نوجواني بازه سني است كه فرزند شما نسبت به نوع رفتارتان بسيار حساس است. آن‌ها به‌سرعت در مقابل رفتار تند واكنش نشان مي‌دهند و اين مي‌تواند باعث شود نه‌تنها چيزي از رفتار شما ياد نگيرند بلكه رابطه‌تان نيز دچار مشكل شود. اگر احساس مي‌كنيد شرايط به‌گونه‌اي است كه مي‌بايست به او نشان دهيد متوجه دروغش شده‌ايد بهتر است اين كار را با آرامش و يا در فضاي خنده و شوخي انجام دهيد.

از يك مشاور كمك بگيريد

تربيت نوجوان يكي از سخت‌ترين وظايفي است كه والدين بر عهده دارند و گاهي اوقات واقعاً نمي‌دانيم چطور بايد در مقابل آن‌ها واكنش نشان دهيم. دروغ‌گويي نوجوان نيز يكي از چالش‌هاي جدي در رابطه ميان شما و فرزندتان است كه بايد به آن توجه داشته باشيد. به همين خاطر شايد بهتر باشد در اين شرايط از يك متخصص روانشناسي نوجوان كمك بگيريد. مشاورين با توجه به تخصص و تجربه‌اي كه در برخورد با نوجوانان دارند به‌خوبي مي‌توانند به شما در جهت جلوگيري از اين شرايط كمك كنند. براي آشنايي با روش هاي تربيت نوجوان كليك كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه نوجوانان مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

 

سؤالات متداول

ترس از رفتار والدين، پنهان كردن ناتواني‌ها و يا دفاع از دوستان از مهم‌ترين دلايلي هستند كه باعث دروغ‌گويي نوجوان مي‌شوند.

تا جاي ممكن اين كار را بدون خشم و بدرفتاري انجام دهيد. اگر احساس مي‌كنيد شرايط به‌گونه‌اي است كه بايد اين موضوع را به فرزندتان نشان دهيد سعي كنيد تا جاي ممكن با آرامش و يا شوخي و خنده اين كار را انجام دهيد.

 

   

منبع : دروغگويي در نوجوان را چگونه درمان كنيم

 

 



:: بازديد از اين مطلب : 4

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1400/3/23  ] [ ۰۷ ] [ newmiind ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
لینک دوستان
  • مشاوره روانشناسی
  • مشاوره روانشناسی ذهن نو
  • ذهن نو
  • تست روانشناسی کیومایند
  • کلینیک تخصصی کودک
  • سن استعدادیابی کودک
  • استعدادیابی کودک دو ساله
  • استعدادیابی کودک سه ساله
  • استعدادیابی کودک چهار ساله
  • استعدادیابی کودک تهران
  • آموزش سکس
  • قرص تاخیری
  • علائم اعتیاد
  • مشاوره آنلاین روانشناسی
  • مشاوره تلفنی
  • مشاوره تلفنی خانواده
  • مشاوره تلفنی ازدواج
  • مشاوره تلفنی خیانت
  • مشاوره تلفنی کودک
  • مشاوره تلفنی جنسی
  • مشاوره تلفنی ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی تلفنی
  • مشاوره تلفنی تحصیلی
  • مشاوره خانواده
  • مشاوره ازدواج
  • مشاوره کودک
  • مشاوره جنسی
  • مشاوره ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی
  • مشاوره تحصیلی
  • ترک اعتیاد
  • ترک متادون
  • ترک ترامادول
  • ترک شیشه
  • ترک شیره
  • ترک حشیش
  • ترک هروئین
  • ترک تریاک
  • ترک ماریجوانا
  • درمان استرس
  • درمان اضطراب
  • علائم اعتیاد به متادون
  • علائم اعتیاد به ترامادول
  • علائم اعتیاد به تریاک
  • علائم اعتیاد به هروئین
  • علائم اعتیاد به شیشه
  • علائم اعتیاد به کوکائین
  • ماریجوانا
  • علائم اعتیاد به حشیش
  • علائم اعتیاد به شیره
  • علائم اعتیاد به کراک
  • قالب وبلاگ
    نظرسنجی
    لینک های تبادلی
    فاقد لینک
    تبادل لینک اتوماتیک
    لینک :
    خبرنامه
    عضویت لغو عضویت
    پيوندهای روزانه
    لينكي ثبت نشده است
    پنل کاربری
    نام کاربری :
    پسورد :
    عضویت
    نام کاربری :
    پسورد :
    تکرار پسورد:
    ایمیل :
    نام اصلی :
    آمار
    امروز : 0
    دیروز : 0
    افراد آنلاین : 8
    همه : 0
    چت باکس
    موضوعات وب
    موضوعي ثبت نشده است
    امکانات وب